ΗΠΑ : Δεν κατάφερε η Γερουσία να ακυρώσει το βέτο Τραμπ για πώληση όπλων στη Σ. Αραβία
Με το αποτέλεσμα να φθάνει τις 45 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά, δεν διαμορφώθηκε η πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για να ανατραπεί το βέτο του αμερικανού προέδρου.
Η Γερουσία των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να ακυρώσει το βέτο που άσκησε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο για να εμποδιστεί η πώληση ορισμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Με το αποτέλεσμα να φθάνει τις 45 ψήφους υπέρ έναντι 40 κατά, δεν διαμορφώθηκε η πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείται για να ανατραπεί το βέτο του αμερικανού προέδρου.
Αλλες δύο ψηφοφορίες
Πέντε από τους 53 Ρεπουμπλικάνους του σώματος τάχθηκαν υπέρ της ακύρωσης της προεδρικής αρνησικυρίας. Δεκαπέντε μέλη της Γερουσίας δεν ψήφισαν.
Αναμένεται να διεξαχθούν άλλες δύο ψηφοφορίες, για την ανατροπή του βέτο του προέδρου στα νομοσχέδια για την απαγόρευση της πώλησης προηγμένων όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες. Το αποτέλεσμα, προεξοφλούσαν αναλυτές, θα είναι παρόμοιο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τζένιφερ Γκάρνερ: Έτοιμη για τη νέα κωμωδία του Netflix «One Attempt Remaining»
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Ανατροπή στις ασφαλιστικές εισφορές – Τι αλλάζει από το 2026
- Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων σε ΗΠΑ και Μεξικό ενόψει Μουντιάλ
- Νιώθεις ότι το αφεντικό σου σε παρακολουθεί; Ο «Μεγάλος Αδερφός» πίσω από την οθόνη της δουλειάς
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες



