Σόιμπλε: Το CDU μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, εάν το SPD αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό
Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Το συντηρητικό κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσε να κυβερνήσει μόνο του, αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφασίσει να αποχωρήσει, εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το SPD έχει δει τα ποσοστά του να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδό τους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά την απόφαση της ηγεσίας του να συμμετάσχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρά τις διαφωνίες της βάσης του, ενώ το κόμμα είναι διχασμένο σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Παράλληλα, η απόφαση των ευρωπαίων ηγετών την προηγούμενη εβδομάδα να ορίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και σύμμαχο της Μέρκελ, νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει οξύνει την κατάσταση στο SPD.
«Αν το SPD, έπειτα από εσωτερική συζήτηση, αποφασίσει να αποχωρήσει από το συνασπισμό πριν από το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θα πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά μόνη της» δήλωσε ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Bild.
Η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος ολοκληρώνεται το 2021.
«Οι μεγάλοι συνασπισμοί θα πρέπει στην πραγματικότητα να αποτελούν μόνο εξαιρέσεις» τόνισε ο Σόιμπλε. «Αλλά από το 2005 έχουμε δέκα χρόνια μεγάλων συνασπισμών. Προφανώς ήταν πολλά» εκτίμησε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων







