Από το Θρακικό Πέλαγος έρχονται τώρα οι μετανάστες
Τα περιστατικά προσέγγισης του Εβρου μέσω θαλάσσης ολοένα και πληθαίνουν αφού τους τελευταίους μήνες αποτελούν φαινόμενο σχεδόν καθημερινό.
Τα περιστατικά προσέγγισης του Εβρου μέσω θαλάσσης ολοένα και πληθαίνουν αφού τους τελευταίους μήνες αποτελούν φαινόμενο σχεδόν καθημερινό.
Επιβατηγό σε επιχείρηση διάσωσης
Το πρωί της Δευτέρας, το επιβατηγό πλοίο SAONISOS, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, κατόπιν εντολής του θαλάμου επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε σε σκάφος προκειμένου να συνδράμει σε πιθανή διάσωση και περισυλλογή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για παράτυπους μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σε φουσκωτή βάρκα ανοιχτά της Μάκρης.
Ο κ. Μανούσης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε: «Το SAONISOS αφού προσέγγισε μία πλαστική λέμβο γεμάτη απο επιβάτες ανοικτά της ΜΑΚΡΗΣ παρέμενε σε επιφυλακή μέχρι που ήρθε πριν λίγο το σκάφος του Λιμενικού το οποίο θα μετακινήσει την λέμβο. Έτσι μπορεί πλέον το SAONISOS να συνεχίσει το ταξίδι του. Τέλος καλο, όλα καλά».
Πηγή: e-evros.gr
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία