Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη απαγωγέων αλλοδαπών από την ΕΛ.ΑΣ
Οι Αρχές συνέλαβαν τους απαγωγείς δύο αλλοδαπών, τους οποίους οι δράστες κρατούσαν σε δασική περιοχή της Κομοτηνής.
Υπόθεση αρπαγής και εκβίασης δύο αλλοδαπών εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Η αρπαγή των δύο ανδρών έγινε γνωστή στις 26 Μαΐου, όταν οικείο πρόσωπο του ενός κατήγγειλε, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, την απαγωγή από ομοεθνείς του και την κράτησή του στην περιοχή της Κομοτηνής. Ο καταγγέλλων μάλιστα ενημέρωσε τις Αρχές ότι, παρά το γεγονός ότι συγγενείς του απαχθέντα είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό, που αξίωσαν οι απαγωγείς προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε αυθημερόν, συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ένας 22χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε προσυμφωνημένη συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό. Ακολούθησε, την επομένη της καταγγελίας ημέρα, η σύλληψη στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της Κομοτηνής, δύο ακόμη 23χρονων, οι οποίοι θα μετέφεραν τον απαχθέντα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε και δεύτερος αλλοδαπός, που είχε απαχθεί.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς τους, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους, τους δύο αλλοδαπούς σε δασική περιοχή της Κομοτηνής, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νάταλι Πόρτμαν στο Sundance: Καταγγέλλει τη βία της ICE και τους αποκλεισμούς σε βάρος των γυναικών
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες της ΠΑΕ στους οπαδούς για το Άμστερνταμ – Έτσι θα εισέλθουν στο γήπεδο του Άγιαξ
- Ιράν: Το αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» σε απόσταση βολής – Η Τεχεράνη προειδοποιεί για «επώδυνη απάντηση»
- ΟΣΕΤΕΕ: Μαύρη μερα για την Ελλάδα το εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα – Ανθρωπιστική κρίση στους χώρους δουλειάς
- Τραγωδία στην Κύπρο: Πέθανε 4χρονο κοριτσάκι από γρίπη Α
- Μελίσσια: Καθίζηση οδοστρώματος λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ – Κλειστή η λεωφόρος Δημοκρατίας




