
Το Σάββατο η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής – Οι επικρατέστεροι για τη διαδοχή
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εκλεγεί το Σάββατο και ήδη έχει ξεχωρίσει μία πεντάδα υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής
Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τους επικρατέστερους διαδόχους να είναι πέντε.
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να εκλεγεί το Σάββατο και ήδη έχει ξεχωρίσει μία πεντάδα υποψηφίων για την κούρσα διαδοχής. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου συνεδριάζει από την Πέμπτη και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα φαβορί.
Στην πεντάδα των μητροπολιτών που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα της διαδοχής, περιλαμβάνεται ο 73 χρονος μητροπολοτίης Βοστώνης Μεθόδιος, ο 52χρονος μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Χάλκης, ο 64χρονος μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας, 0 61χρονος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ αλλά και ο μόλις 46 ετών επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαϊου, υπέβαλε την παραίτησή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Πατριάρχης του είχε ζητήσει τουλάχιστον τρεις φορές να παραιτηθεί.
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»
- Συνταγή: Κεφτέδες κοκκινιστοί με φέτα
- Καύσιμα: Οι τιμές στην Ευρώπη πριν τον πόλεμο και μετά την εκεχειρία – Η απόλυτη σύγκριση με βάση τα επίσημα στοιχεία
- Στη Ρωσία έφτασε ο Αραγτσί, θα συναντηθεί με Πούτιν – Τουλάχιστον 14 νεκροί στον Λίβανο από ισραηλινές επιθέσεις
- Αίθριος ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα




