Εικοσιτέσσερα παιχνίδια, πάνω από 1.600 λεπτά συμμετοχές φέτος με την Μάντσεστερ Σίτι ο αρχηγός της, Βινσέντ Κομπανί. Ένα και μοναδικό γκολ. Κεντρικός αμυντικός γαρ. Δεν περίμενες περισσότερα. Σε ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που οι Πολίτες δυσκολεύονταν να βρουν δρόμο προς τα δίχτυα, ο αρχηγός τους μίλησε.

Στο 70ο λεπτό του αγώνα κόντρα στη Λέστερ, ο πολύπειρος στόπερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και της χάρισε μια νίκη – μισό πρωτάθλημα, καθώς πλέον η Σίτι είναι στο +1 από τη Λίβερπουλ και με νίκη κόντρα στην ακίνδυνη Μπράιτον σηκώνει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Οι Πολίτες με το τρίτο τους… 1-0 στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, μπορεί να δυσκολεύτηκαν κόντρα στις Αλεπούδες, που όχι μόνο κρατούσαν το μηδέν στην άμυνα, σε πολλές περιπτώσεις απείλησαν και να σκοράρουν, πήραν κυνικά αυτό που χρειάζονταν.

Τη νίκη, τη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα απομένει ένα παιχνίδι κόντρα στην 17η της βαθμολογίας Μπράιτον (που έχει σωθεί και μαθηματικά) για να σηκώσουν την κούπα, ξανά.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως μετά τη νίκη επί της Λέστερ, η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.