Μετανάστες «επισκέφτηκαν» αστυνομικούς του Frontex στην Ορεστιάδα
Μια ασυνήθιστη επίσκεψη είχαν σήμερα, Μ.Δευτέρα, τα ξημερώματα γερμανοί και ολλανδοί αστυνομικοί του Frontex στην Ορεστιάδα.
Μια ασυνήθιστη επίσκεψη είχαν σήμερα, Μ.Δευτέρα, τα ξημερώματα γερμανοί και ολλανδοί αστυνομικοί του Frontex στην Ορεστιάδα.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press ομάδα 61 μεταναστών ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα και κατευθύνθηκαν προς κτίριο στο κέντρο της Ορεστιάδας, όπου διαμένουν οι ξένοι αστυνομικοί και ξεκίνησαν να χτυπούν τα κουδούνια των διαμερισμάτων τους.
Μόλις άνοιξαν τις πόρτες τα στελέχη του Frontex οι μετανάστες τους είπαν πως προέρχονται από Συρία και Ιράκ και ζητούν άσυλο.
Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, έλεγαν ότι δεν έχει διευκρινιστεί πώς οι μετανάστες γνώριζαν τη διεύθυνση του οικήματος όπου μένουν οι αστυνομικοί του Frontex και δεν πήγαν σε αστυνομικό τμήμα όπως συνηθίζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από τη πολυκατοικία βρίσκονται οχήματα του Frontex που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε
- Την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Ζαφείρης
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου μιλάει ανοιχτά για την «πολύ περίπλοκη» σχέση της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν
- Τι ώρα είναι στον Άρη; Γιατί ο χρόνος τρέχει ταχύτερα στον γείτονα της Γης

