Βενεζουέλα: Τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της χώρας ετοιμάζει ο Γκουαϊδό
Η ημερομηνία αυτής της νέας κινητοποίησης είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς κάθε 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας οργανώνει ογκώδεις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε σήμερα για «τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία» της χώρας του, την Πρωτομαγιά, με στόχο να μπει τέλος στον «σφετερισμό» της εξουσίας, όπως καταγγέλλει, εκ μέρους του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.
«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία αυτής της χώρας, την 1η Μαΐου, για να αξιώσουν να τερματιστεί οριστικά ο σφετερισμός» είπε ο Γκουαϊδό, σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του σε πλατεία του Καράκας.
«Μιραφλόρες! Μιραφλόρες!» φώναζε το πλήθος, αναφερόμενο στο προεδρικό μέγαρο της Μιραφλόρες.
«Το σημείο εκκίνησης αυτής της διαδήλωσης θα είναι εκεί απ’ όπου θα απαιτήσουμε να τελειώσει οριστικά ο σφετερισμός» τους απάντησε ο Βενεζουελάνος πολιτικός, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο προεδρικό μέγαρο, που βρίσκεται στην καρδιά του Καράκας.
Η ημερομηνία αυτής της νέας κινητοποίησης είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς κάθε 1η Μαΐου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας οργανώνει ογκώδεις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


