
Κασόγκι: Διαψεύδουν σενάρια συμβιβασμού τα παιδιά του δολοφονημένου δημοσιογράφου
Η εφημερίδα Washington Post, με την οποία συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα παιδιά του θα λάβουν σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και πενταψήφια μηνιαία αποζημίωση.
Τα παιδιά του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι διέψευσαν σήμερα ότι συζητούν οποιουδήποτε είδους “διακανονισμό” για τη δολοφονία του από Σαουδάραβες πράκτορες, έπειτα από ένα δημοσίευμα που έκανε λόγο για χορήγηση αποζημιώσεων.
“Επί του παρόντος διεξάγεται η δίκη και δεν έχει συζητηθεί κανένας συμβιβασμός” ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Σάλαχ, τον μεγαλύτερο γιο του Κασόγκι.
Η εφημερίδα Washington Post, με την οποία συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα παιδιά του θα λάβουν σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και πενταψήφια μηνιαία αποζημίωση.
Μολονότι αρνείται τον “διακανονισμό”, η ανακοίνωση της οικογένειας δεν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι αποζημιώνεται για τον θάνατο του Κασόγκι. Μάλιστα, στο κείμενο προστίθεται η φράση: “Πράξεις σοφίας και γενναιοδωρίας που προκύπτουν από υψηλή ηθική και ανθρωπιά δεν συνιστούν παραδοχή ενοχής ή σφάλματος. Μας μεγάλωσαν με την αντίληψη να είμαστε ευγνώμονες για την αβροφροσύνη και να μην την απορρίπτουμε”.
Έντεκα ύποπτοι δικάζονται αυτήν την περίοδο στη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Κασόγκι, την οποία η CIA και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι διέταξε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Το Ριάντ ωστόσο αρνείται ότι έπαιξε κάποιον ρόλο ή ότι γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαν Ντιέγκο: Μανιφέστο μίσους 75 σελίδων συνόδευε το βίντεο που μετέδιδαν ζωντανά από το τζαμί οι μακελάρηδες
- Μεγάλη Εικόνα: Καινούργια κόμματα, αναταράξεις και νέες ισορροπίες
- Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Δεμίρης – Θύελλα αντιδράσεων από την άρνηση Τζαβέλλα να παραστεί
- Βορίζια: Την Παρασκευή απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι – Πώς δρούσε η οικογενειακή «μαφία» της Κρήτης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (20/5): Πού θα δείτε τον τελικό του Europa League που απασχολεί και τον Ολυμπιακό
- Σι: Μετά τον Τραμπ, φιλοξενεί τον Πούτιν στο Πεκίνο – Φωτογραφίες και βίντεο από τη θερμή υποδοχή



