Λαχανικά στο βάζο
Για άριστο αποτέλεσμα προτιμήστε ολόφρεσκα λαχανικά
Υλικά για 2 βάζα των 500 ml
1 φλιτζάνι πράσινο λάχανο κομμένο
1 φλιτζάνι καρότο σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι σέλινο σε μεγάλα κομμάτια
1/2 φλιτζάνι πιπεριές πράσινες σε μικρά κομμάτια
1½ χρωματιστή πιπεριά σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές αλάτι
Ξίδι από λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
• Πλένετε τα λαχανικά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, τα πασπαλίζετε με το αλάτι και τα ανακατεύετε για να πάει το αλάτι παντού.• Τα μοιράζετε σε 2 γυάλινα βάζα με μεγάλο στόμιο, αφήνοντας ένα κενό περίπου 8 εκ. • Γεμίζετε τα βάζα έως τη μέση με ελαιόλαδο και συμπληρώνετε το υπόλοιπο με ξίδι. • Κλείνετε τα δοχεία και τα αναποδογυρίζετε για να ανακατευτούν καλά τα υλικά. • Τα βάζετε στο ψυγείο και περιμένετε για 3 τουλάχιστον εβδομάδες πριν τα καταναλώσετε.
- Η (πρώτη) «μητέρα των μαχών»
- Νέα Αριστερά: Το Μαξίμου «ρίχνει μαύρο» στην Βουλή καταργώντας την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των εξεταστικών
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
