Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ειδικευόμενους γιατρούς στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι αντιδρούν σε διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στον πρόσφατο νόμο για την Υγεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι οι ειδικευόμενοι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι αντιδρούν σε διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στον πρόσφατο νόμο για την Υγεία η οποία ρυθμίζει τον τρόπο απόκτησης του τίτλου της ιατρικής ειδικότητας.
Οι νέοι ειδικευόμενοι είναι αντίθετοι στη διάταξη που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος.
Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα χωρίζονται στις δυο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι γιατροί από τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκανησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά θα εξετάζονται στην Αττική. Οι γιατροί από τις άλλες περιοχές της χώρας θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.
Η εξεταστική επιτροπή θα έχει μονοετή θητεία και θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ και τον αναπληρωτή του και δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ της ειδικότητας στην οποία θα καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι και απασχολούμενοι σε νοσοκομείο που δίνει μερικώς ή πλήρως την ειδικότητα.
- Τρεις καταγγελίες «έβαλαν» χειροπέδες στον Γιώργο Τσαγκαράκη – Οι πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
- Αλίμονο στους νέους: Η στεγαστική μέγγενη που συνθλίβει τα όνειρά τους
- Χρίστος Αντωνιάδης: Αποκαλύπτει αν υπήρξε ζευγάρι με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στους «Δύο Ξένους»
- Νιώθετε εξαντλημένες; Οκτώ είδη «αόρατης εργασίας» που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν υπερφορτωμένες
- LIVE: Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ
- LIVE: Τότεναμ – Νότιγχαμ Φόρεστ


