Για κοινό μέτωπο κατά της ακροδεξιάς συζήτησαν Τσίπρας- Σάντσεθ- Κόστα
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην διάρκεια της τοποθέτησής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της παράτασης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 22 Μαΐου.
Η ανάγκη συγκρότησης κοινού μετώπου κατά της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους ομολόγους τους της Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην διάρκεια της τοποθέτησής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Brexit, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της παράτασης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 22 Μαΐου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία στο Λονδίνο, τότε υπάρχουν δύο δρόμοι, είτε η αποχώρηση χωρίς Συμφωνία, είτε η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Όπως είπε, δεν έχει νόημα να κατατίθενται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «απειλές» που δεν είναι σε θέση να υλοποιηθούν, δηλαδή παράταση με την προϋπόθεση ότι θα περάσει η Συμφωνία για το Brexit από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Διότι, όπως σημείωσε, αν αυτό δεν γίνει, τότε θα βρεθούν εκτεθειμένοι οι ηγέτες της ΕΕ.
Ο κ.Τσίπρας συνομίλησε με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στο περιθώριο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κόρμπιν εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, η Τερέζα Μέι δεν θα επισκεφθεί ξανά τις Βρυξέλλες και στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνουν εκλογές μέσα στον Απρίλιο.
Πήγη: ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Με ψίχουλα δεν πρόκειται να κατευναστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια
- Ακρίβεια: Δοκιμασία οι χριστουγεννιάτικες αγορές – Η αύξηση των τιμών και το μπάτζετ των εξόδων
- Αδενώματα Υπόφυσης: Μια πάθηση καλοήθης, αλλά όχι αθώα
- Η Ντόνα Σάμερ στο Songwriters Hall of Fame – Μεταθανάτια δικαίωση για τη θρυλική ιέρεια της disco
- Φοινικούντα: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 30χρονο φερόμενο συνεργό – Τα έως τώρα στοιχεία
- Τι είπε ο Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία με τον Παναθηναϊκό: «Προτιμώ να ξοδέψω τα χρήματα για δώρα στα παιδιά μου»



