Ρούτε για επίθεση στην Ουτρέχτη: «Δεν θα υποκύψουμε στη μισαλλοδοξία»
O πρωθυπουργός της Ολλανδίας εξέφρασε την ανησυχία του για την επίθεση στην Ουτρέχτη και δεν αποκλείει το κίνητρο του δράστη να ήταν τρομοκρατικό.
«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε μετά τους πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την Ουτρέχτη, με απολογισμό τρεις νεκρούς, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.
Μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση στην Ουτρέχτη να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
«Μια τρομοκρατική ενέργεια συνιστά επίθεση εναντίον του πολιτισμού μας, εναντίον της κοινωνίας μας που προάγει την ανεκτικότητα κι είναι ανοικτή προς όλους (…) Δεν υπάρχει παρά μονάχα μία απάντηση, κι αυτή είναι το Κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία μας να είναι ισχυρότερα από τον φανατισμό και τη βία», υπογράμμισε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Δεν θα υποκύψουμε μπροστά στη μισαλλοδοξία. Ποτέ», τόνισε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεταγραφική ενίσχυση για τον Άρη
- Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο
- Με μαγιό στον Αστέρα, ξυπόλητη στην Πλάκα, για ποτά στην Ύδρα – Η Μπριζίτ Μπαρντό στην Ελλάδα το ’69
- Ενορχηστρωμένη επίθεση καταγγέλλει ο αγρότης μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του
- Θεσσαλονίκη: Σαρώνουν οι θυελλώδεις άνεμοι – Έπεσαν δεκάδες δέντρα
- Αυστραλία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατού για την προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων

