Θεοδωράκης: Η παιδεία δεν μπορεί να κινείται μέσα σε ιδεοληψίες
Προχειρότητα καταλόγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με αιχμή τις αλλαγές στη Γ' Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
«Οι τελευταίες αποφάσεις του κ. Γαβρόγλου μαρτυρούν προχειρότητα. Δεν δίνουν ένα πλαίσιο σιγουριάς για τους γονείς και για τα παιδιά. Η παιδεία όμως δεν μπορεί να κινείται μέσα σε ιδεοληψίες, θέλει στέρεες αποφάσεις και αυτές αναζητούμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με φόντο την ανακοίνωση των αλλαγών στην Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Μιλώντας στο περιθώριο της 90ής Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των ελληνικών πανεπιστημίων στο Ηράκλειο ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ο μεγάλος στόχος της χώρας το επόμενο διάστημα δεν πρέπει να σχετίζεται με το παρελθόν, δεν μπορεί να σχετίζεται ούτε καν με το πόσο θα είναι το ύψος των συντάξεων, θα πρέπει να σχετίζεται με την παιδεία και θα πρέπει να συνεννοηθούμε για να βάλουμε μεγάλους στόχους για την παιδεία».
«Τώρα μάλιστα που δεν θα έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια το βάρος της δημόσιας παιδείας είναι ακόμη μεγαλύτερο. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αποκτήσουν αγγλόφωνα τμήματα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προσελκύσουμε και ξένους φοιτητές» εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας ότι «η παιδεία δεν μπορεί να είναι ένας νόμος, μια απόφαση ενός υπουργού. Πρέπει να είναι μια εθνική πολιτική».
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442