ΔΕΗ: Πωλητήρια-εξπρές για τις λιγνιτικές μονάδες
Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση προχωρά τις διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ θα προσληφθεί σύμβουλος για να κρίνει το δίκαιο και το εύλογο του τιμήματος
Με συνοπτικές διαδικασίες, μετά το φιάσκο του προηγούμενου διαγωνισμού, η κυβέρνηση ξαναβάζει τα πωλητήρια στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη.
Με τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσδιορίζεται το νέο πλαίσιο της επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας που θα προκηρύξει και θα διεξάγει η ΔΕΗ υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με αυτό, η δημόσια εταιρεία θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση, η οποία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της, και προσκαλούνται εντός προθεσμίας επτά ημερών οι υποψήφιοι επενδυτές του προηγούμενου διαγωνισμού καθώς και όσοι άλλοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Με την πρόσκληση αυτή, σύμφωνα με την τροπολογία: «Καθορίζεται η διαδικασία, τα κριτήρια προεπιλογής και τελικής επιλογής των συμμετεχόντων (όπως, ενδεικτικά, το ύψος της οικονομικής προσφοράς, η εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ορυκτών καυσίμων, η εμπειρία στην έρευνα και εκμετάλλευση στερεών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης, η χρηματοοικονομική, τεχνική και νομική καταλληλότητα και επάρκεια των συμμετεχόντων, η ανεξαρτησία τους από τη ΔΕΗ Α.Ε. από άποψη εταιρικού δικαίου, ρυθμιστικού πλαισίου τομέα ενέργειας και δικαίου του ανταγωνισμού), οι προθεσμίες υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, η κατάθεση εγγυητικών επιστολών συμμετοχής, η διαδικασία υποβολής ερωτημάτων και επεξηγήσεων, οι όροι και οι εγγυήσεις εμπιστευτικότητας αναφορικά με την πρόσβαση των υποψηφίων στις σχετικές πληροφορίες και τα έγγραφα που αφορούν τους κλάδους και τις εταιρείες, το σχέδιο της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της κάθε νέας εταιρείας».
-Πώς θα γίνει η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ;
-Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αποδοχές των εργαζομένων;
-Πότε πρέπει να υποβάλλουν τις οικονομικές τους προτάσεις οι επενδυτές;
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- ΣΥΡΙΖΑ: Χώρο στην ΕΛΑΣ ή μέτωπο στον Τσίπρα – Ανάμεσα σε παραιτήσεις και αμφισβήτηση ο Φάμελλος
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Τραμπ: «Όμορφος καθαρός άνθρακας» – Πακέτο 700 δισ. στη βιομηχανία ορυκτών
- Υπάρχουν όρια στην οδήγηση; Τι ισχύει για τους ηλικιωμένους και τι εξετάζεται στην Ευρώπη
- Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
- Συνελήφθη 45χρονος μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Άλσος Βεΐκου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)





















![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442