Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση του ένοπλου βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αργά το βράδυ της Τρίτης, σε αντίποινα για τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς των τελευταίων ημερών με τη χρήση αυτοσχέδιων μηχανισμών προσαρμοσμένων σε μπαλόνια.

Σύμφωνα με τον παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό Αλ Κουντς, που εδρεύει στη Γάζα, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ανέφεραν πως τουλάχιστον τρεις πύραυλοι έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σημειώνονται τις τρεις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα και διεξήχθησαν μερικές ώρες αφότου αντιπροσωπεία της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου συναντήθηκε με αξιωματούχους της Χαμάς.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη της Χαμάς, οι επαφές με τους Αιγύπτιους έχουν σκοπό τόσο την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και την επανέναρξη της διαδικασίας συμφιλίωσης με τη Φάταχ, την οργάνωσηστην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ