Ικανοποίηση στην Κύπρο για το «Γλαύκο» – Στόχος να γίνει το νησί ενεργειακός κόμβος
«Η ExxonMobil παραμένει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και αναμένουμε «μέσα από συνεργασίες και το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα να οδηγηθούμε σε περαιτέρω ανακαλύψεις καθιστώντας την Κύπρο ενεργειακό κόμβο και πιθανώς δημιουργώντας και τις προοπτικές για τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου» ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Ενέργειας της Βουλής
Σε ενημέρωση της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, όσον αφορά τα ευρήματα της ExxonMobil αλλά και τα βήματα που θα ακολουθήσουν, προχώρησε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Διευθύνων Σύμβουλο της ExxonMobil στην Κύπρο Βαρνάβας Θεοδοσίου, σε μία συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, με τους Βουλευτές, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση της εταιρείας να συνεχίσει το ενεργειακό της πρόγραμμα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε στις δηλώσεις του ότι έγινε «μία λεπτομερής και σε βάθος ενημέρωση» της Επιτροπής από τον Υπουργό Εμπορίου όσο και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ExxonMobil στην Κύπρο σε μια κλειστή συνεδρία της Επιτροπής. Και αυτό, πρόσθεσε, «γιατί υπάρχουν πολλά που δεν μπορούν να λεχθούν δημόσια».
Αυτό που έχει σημασία σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού είναι ότι η ενημέρωση την οποία είχε η Επιτροπή «έχει επιβεβαιώσει τα πολύ σημαντικά ευρήματα, τα ιδιαίτερα αισιόδοξα, για την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία είναι τόσο ενεργειακά όσο και γεωπολιτικά».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής – σύμφωνα με το ΚΥΠΕ και το philenews.com – συνέχισε λέγοντας ότι «η γεωλογική υφή του κοιτάσματος Γλαύκος αλλά και του τεμαχίου 10, δείχνουν τεράστιες προοπτικές και αυτό πρέπει να καταγραφεί. Η ExxonMobil παραμένει στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και αναμένουμε «μέσα από συνεργασίες και το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα να οδηγηθούμε σε περαιτέρω ανακαλύψεις καθιστώντας την Κύπρο ενεργειακό κόμβο και πιθανώς δημιουργώντας και τις προοπτικές για τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου».
- Πώς το ντόμινο του πολέμου βάζει «φωτιά» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
- Δίκη για τα «Τέμπη» στη Λάρισα: Επιτελικό φιάσκο με την αίθουσα – Η γεμάτη αιχμές απάντηση της κυβέρνησης
- 28ο ΦΝΘ: 66.000 θεατές παρακολούθησαν προβολές και εκδηλώσεις από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου
- Οι …τίτλοι των διαιτητών: Ποιος είναι «εδράκιας», ποιος «καρτάκιας», ποιος «πεναλτάκιας»…
- Ιταλία: Η Μελόνι έχασε το «μαγικό της άγγιγμα» – Απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα η δικαστική μεταρρύθμιση
- Βέροια: Υπό κράτηση ο 20χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη



