Handelsblatt: H Moody’s αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας
Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους
«Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβαθμίζει την Ελλάδα και ξαναβλέπει πιο αισιόδοξα την πιστοληπτική της ικανότητα» γράφει η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
«Οι λόγοι της αναβάθμισης είναι οι αχτίδες φωτός στην αγορά εργασίας, η ανακάμπτουσα οικονομία και η θετική εξέλιξη του χρέους. Επιπλέον, συνέβαλαν και οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας. Την προοπτική η Moody’s τη μετέβαλε από «θετική» σε «σταθερή» που ήταν πριν, κάτι που σημαίνει ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν βλέπει κάποια μεταβολή στο άμεσο μέλλον. Η αξιολόγηση έχει σημασία» τονίζει η Handelsblatt, «διότι επηρεάζει τον τόκο τον οποίον πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα όταν δανείζεται. Όσο καλύτερη η αξιολόγηση τόσο μικρότερο είναι το επιτόκιο» όπως γράφει.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Fox News: «Ο Ντόντσιτς ζήτησε από τους Λέικερς τον Αντετοκούνμπο»
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442