ΗΑΕ: Στα 70 δολάρια η τιμή του πετρελαίου το 2019
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Σουχάιλ Αλ Μαζρούι
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κυμανθούν κατά μέσο όρο στα 70 δολάρια το βαρέλι, μέσα στο 2019, σε σύγκριση με τον μέσο όρο τιμών στα 53 δολάρια το βαρέλι το 2018, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Σουχάιλ Αλ Μαζρούι στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
«Σήμερα κοιτάμε σε μία μέση τιμή γύρω στα 70 δολάρια για το πετρέλαιο Brent, από 53 δολάρια [τον περασμένο χρόνο]», δήλωσε ο Μαζρούι στο περιθώριο του ενεργειακού φόρουμ ( the Atlantic Council Global Energy Forum).
Ο ίδιος υπουργός τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η πετρελαϊκή αγορά και η αγορά φυσικού αερίου ήταν ασταθείς την προηγούμενη χρονιά, το 2019 προσφέρεται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην ενεργειακή βιομηχανία.
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές αναταραχές από το 2014, όταν οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης (Brent) είχαν αυξηθεί στα 110 δολάρια το βαρέλι.
- EKA: Πρωτιά για τη ΔΑΣ – Δεύτερη η ΠΑΣΚΕ του Παναγόπουλου
- Ιταλία: Έκκληση στον Πάπα απευθύνει η μητέρα του παιδιού στο οποίο μεταμοσχεύθηκε κατεστραμμένη καρδιά
- Ετοιμάζει η Ελλάδα αποστολή δυνάμεων στη Γάζα στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF);
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στην Τούμπα και την «γκέλα» του Παναθηναϊκού
- Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Δεν μπορούν τα «πράσινα» παλικάρια να φτάσουν στην τετράδα
- Νετανιάχου: Η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν προϋποθέτει διάλυση των υποδομών εμπλουτισμού ουρανίου








