Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague
Χίμκι, Εφές, Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης ήταν οι νικητές της πρώτης μέρας της Euroleague που επεφύλαξε δυνατά και κλειστά παιχνίδια δυο εκ των οποίων κρίθηκαν στην παράταση - Δείτε τη βαθμολογία
Στο πρώτο χρονικά ματς της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, η Χίμκι επιβλήθηκε στην παράταση σε ένα ισοδύναμο και πολύ δυνατό ματς, με 84-78 της Φενέρμπαχτσε, υποχρεώνοντάς της στη δεύτερη μόλις ήττα της στη σεζόν. Τεράστια νίκη πέτυχε και η Εφές Αναντολού που πέρασε σαν… άνεμος από τη Λιθουανία και την έδρα της Ζαλγκίρις με 79-58, ισχυροποιώντας κατά πολύ τη θέση της όσον αφορά τη μάχη της 4ης προνομιούχου θέσης.
Μαζί της σε αυτό το μπρα ντε φερ είναι και ο Ολυμπιακός ο οποίος αν και έφτασε να χάνει μέχρι και με εννιά πόντους διαφορά από την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, αλλά με μια ανατροπή βγαλμένη από το βαθύ… μπασκετικό του DNA του, επικράτησε στην παράταση με 91-87 της πολύ καλής Μπασκόνια. Στο 11-6 Τούρκοι και Πειραιώτες, δείχνουν ως ώρας την απαραίτητη σταθερότητα για να διεκδικήσουν της 4άδα μέχρι τέλους.
Τέλος, στο ματς που έριξε την αυλαία της πρώτης ημέρας της 17ης αγωνιστικής, η Ρεάλ τα βρήκε σκούρα όπως όλες σχεδόν οι πρωτοπόρες σήμερα, αλλά το τελικό υπέρ της 75-67 ήταν και η 14η νίκη της σεζόν στη Λίγκα, πλησιάζοντας σε μια νίκη απόσταση (14-3) από τη κορυφή και τη Φενέρμπαχτσε (15-2).
Αναλυτικά η βαθμολογία:
- Ιράν: Αναφορές για 115 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
- Ο σκύλος γαβγίζει συνέχεια – Μήπως είναι μια συμπεριφορά που ευθυνόμαστε εμείς;


