Σεισμός 4,7 βαθμών στην Αλβανία – Ταρακουνήθηκε η Κέρκυρα
Tο επίκεντρο εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χειμάρας και 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργυροκάστρου
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλβανία, το βράδυ της Παρασκευή, που είχε ως αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί το νησί της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:27 (τοπική ώρα), με το επίκεντρο να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χειμάρας και 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργυροκάστρου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στα βόρεια της Κέρκυρας αλλά και στο υπόλοιπο νησί, καθώς και στη Θεσπρωτία και την Ήπειρο. Πάντως, σοβαρές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- Τουρκία: Ενεργειακές συμφωνίες με 5 χώρες, Exxon και Chevron, βλέπει η Τουρκίγε
- Ειρηνικός: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου με 2 νεκρούς – Κάλεσαν και το λιμενικό να διασώσει επιζώντα
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ

