Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Οι ελληνικές φυλακές φρουρούνται όπως το 1950
Τα κενά στα απαρχαιωμένα - σε πολλές περιπτώσεις - μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές ανέδειξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος
Τα κενά στα απαρχαιωμένα – σε πολλές περιπτώσεις – μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές ανέδειξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, τονίζοντας ότι οι οι ελληνικές φυλακές φρουρούνται με τον ίδιο τρόπο που φυλάσσονταν το 1950.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 σημείωσε πως οι κρατούμενοι που απέδρασαν από τον Κορυδαλλό εκμεταλλεύτηκαν τα κενά του συστήματος. Ο κ. Καρακίτσος μίλησε για υποστελέχωση του προσωπικού και ανύπαρκτα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, για κακές συνθήκες εργασίας των φρουρών και διαβίωσης των κρατουμένων ενώ επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη απόδραση επισκίασε άλλο ένα σημαντικό γεγονός, τον θάνατο ενός ακόμη κρατούμενου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο του Κορυδαλλού.
Σε σχέση με τις ευθύνες των φυλάκων για τον ξυλοδαρμό του ενός από τους δύο κατηγορούμενων για το φόνο Τοπαλούδη, παραδέχθηκε πως υπάρχει διαφθορά και στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κάνουν τα «στραβά μάτια» με ανταλλάγματα και ζήτησε εσωτερικούς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου.
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους



