Με σκάφος του Λιμενικού η μεταφορά επιβατών από και προς τη Σαμοθράκη
Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη διατέθηκε από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος
Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη, διατέθηκε από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος μετά τη βλάβη που παρουσίασε από την περασμένη Παρασκευή στην αριστερή κύρια μηχανή του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ».
Συγκεκριμένα, το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμάνι Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης, χθες το βράδυ και, αφού επιβίβασε εξήντα επτά επιβάτες, απέπλευσε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια το ένα με ογδόντα έξι επιβάτες από την Αλεξανδρούπολη προς την Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης και το δεύτερο με έξι επιβάτες από την Καμαριώτισσα προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη διάθεση από το λιμενικό σώμα ενός πλοίου ανοιχτής θαλάσσης για τη μεταφορά επιβατών, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεννόηση με το υπ. Εσωτερικών, αναμένεται να προχωρήσει σε ναύλωση πλοίου για να μεταφέρει φορτηγά με εμπορεύματα από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη.
- Χιλή: Αθώωσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τύφλωσε διαδηλωτή στις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2019
- Βουλγαρία: Αύξηση 184% στον κύκλο εργασιών του Χρηματιστηρίου, μετά την υιοθέτηση του ευρώ
- Πώς μπορούν να παραχθούν περισσότερα τρόφιμα – Μια έξυπνη ιδέα
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Σούπερ επένδυση Νο 2
- Starlink: Δωρεάν πρόσβαση στο Ιράν προσφέρει ο Μασκ
- Με αιχμές για κακή οικονομική διαχείριση το μέιλ του Συλλόγου για την παραίτηση Καρυστιανού – Ζητά επιστροφή τραπεζικών καρτών
