Στη Γαλλία εκδίδονται ο Mr Bitcoin και το «Λίπος»
Το ανώτατο δικαστηριο είπε «Ναι» στο αίτημα για έκδοση του Αλεξαντερ Βίνικ και του Λασα Σουσανασβίλι γνωστού και ως Λίπος
Την έκδοση του Αλεξαντερ Βίνικ αποφάσισε σήμερα Τετάρτη ο Αρειος Παγος κάνοντας δεκτό το αίτημα της Γαλλίας για έκδοση του. Η Γαλλία είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον mr. Bitcoin, όπως είναι γνωστός ο Βίνικ, ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που ποροερχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.
Το ανώτατο δικαστήριο είπε «Ναι» και στο αίτημα για έκδοση του Λασα Σουσανασβίλι γνωστού και ως Λίπος.
Το δικαστήριο τον εκδίδει στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα αδικηματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Αρειος Παγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την εισαγγελείς Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτες οι πραξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας. Συμφωνα με την απόφαση η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας τον εκζητούμενο όταν ζητηθεί.
- Ο τουρισμός σε Ελλάδα και Μεσόγειο μετρά το κόστος του πολέμου στο Ιράν – Οι Ευρωπαίοι αλλάζουν πορεία
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια





