
Τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας
Οι τρεις υπουργοί και αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Στη Λευκωσία θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να συμμετάσχει, από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, και της Ιορδανίας, Αιμάν Σαφάντι, στις εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας -Κύπρου – Ιορδανίας, με στόχο την προετοιμασία της 2ης Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, στις αρχές του επόμενου έτους.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις υπουργοί και αντιπροσωπείες τους θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ θα εστιάσουν στις δυνατότητες ενισχυμένης συνεργασίας σε τομείς που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας, της αμοιβαία επωφελούς οικονομικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενέργεια, τις επενδύσεις, τις τηλεπικοινωνίες και τον τουρισμό, καθώς και στον πολιτισμό και την εκπαίδευση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ θα λάβει χώρα εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
- Βολιβία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε ανατροπή λεωφορείου – Νεογέννητο ανάμεσα στα θύματα
- Λίβανος: Ο Τραμπ παρότρυνε τον Νετανιάχου να διατάσσει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
