Για προσχεδιασμένες προσαγωγές πριν τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκης έκανε λόγο το μέλος της συντονιστικής  επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, Δημήτρης Γερογιάννης.

Μιλώντας στο Θέμα Fm , ανέφερε πως «ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία». Ήταν προσχεδιασμένες οι προσαγωγές, μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι, πρόσθεσε ο κ. Γερογιάννης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος βρέθηκε σε τζιπ της ΟΠΚΕ γιατί – όπως είπε –  «συνομιλούσα με αυτούς που ήταν ανεπιθύμητοι» περιγράφοντας πώς δόθηκε η εντολή από αξιωματικό να τον πάρουν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γερογιάννης σημείωσε ακόμη πως «βρεθήκαμε με άλλους στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης γιατί ήταν αρκετά γκρουπ που μεταφέρθηκαν από την αστυνομία». Ποια ήταν η αιτία; «Ότι  παρόλο που είχαμε ταυτότητες έπρεπε να ελεγχθεί η ποιότητα της ταυτότητάς μας. Είμαστε προληπτικές προσαγωγές μας είπαν» συμπλήρωσε το μέλος της συντονιστικής   επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας .

Θα μιλήσουμε με νομικούς

Τέλος, ο κ. Γερογιάννης υποστήριξε ότι «μας σόκαρε ως πολίτες αυτό που ζήσαμε. Θα μιλήσουμε με νομικούς γιατί μας ενδιαφέρει ποιοι έδωσαν τις διαταγές» συνέχισε σχολιάζοντας ότι «χθες υπήρχε «διάταγμα» άλλου μικρού πατερούλη με το οποίο στοχοποιήθηκε η κοινότητα των Ελλήνων που πιστεύουν στην ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Καθεστώς τρομοκρατίας

Την ίδια στιγμή σε νέες βαρύτατες καταγγελίες προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη .

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως όσοι ήθελαν να παραστούν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ έπρεπε να περάσουν από «έλεγχο εθνικών φρονημάτων» στην είσοδο.

Επί τόπου, προσθέτει η ομοσπονδία, «βρίσκονταν μαυροφορεμένοι εντεταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ που φορούσαν κόκκινο περιβραχιόνιο και σαν χαφιέδες φασιστικού καθεστώτος αναγνώριζαν όσους ήταν σε λίστα ανεπιθύμητων».

Η Αστυνομία προσήγαγε προληπτικά αρκετά άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Παλέ, ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Τάτσιο, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στις κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.