Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας της Πάτρας. Πελάτης πήγε στο γκισέ για να κάνει συναλλαγή με ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Όταν το έλεγξε ο υπάλληλος διαπίστωσε έκπληκτος ότι ήταν προσημειωμένο ως μέρος των λίτρων, ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν παραδοθεί το 2008 στους απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος επικράτησε με το Τμήμα Ασφάλειας Πατρών, αστυνομικοί του οποίου αναμένεται να επιχειρήσουν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε το χαρτονόμισμα αυτό, με στόχο να οδηγηθούν στα ίχνη των απαγωγέων του επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται πως η απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, ιδιοκτήτη επιχείρησης αλουμινίου στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε στις 9 Ιουνίου 2018 και είχε γίνει πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Επί 13 ημέρες  οι απαγωγείς τον κρατούσαν μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης αξιώνοντας από τους συγγενείς του να τους παραδώσουν λύτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ο ίδιος ο Γ. Μυλωνάς είχε πει αργότερα σε συνέντευξή του, τα 10,8 εκατομμύρια που τελικά απέσπασαν δεν φαίνεται να είχαν ικανοποιήσει τον φερόμενο ως αρχηγό των απαγωγέων, Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος του είπε: «αλλά έχεις χάρη που έχεις τρία παιδιά και υποσχέθηκα στη γυναίκα σου να σε παραδώσω ζωντανό».