Νέα Καληδονία : Παλιρροϊκά κύματα μετά τα 7,6 Ρίχτερ
Υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού κατά μήκος των ακτών του Βανουάτου και της Νέας Καληδονίας
Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της ανατολικής ακτής Νέας Καληδονίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC), το οποίο προειδοποίησε για πιθανό τσουνάμι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.
Το εστιακό βάθος του σεισμού, που σημειώθηκε ανοιχτά της υπερπόντιας αυτής κτήσης της Γαλλίας, ήταν μικρό, υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 155 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά των Νησιών Λογιοτέ ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νέας Καληδονίας.
«Υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν επικίνδυνα παλιρροϊκά κύματα εντός 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού κατά μήκος των ακτών του Βανουάτου και της Νέας Καληδονίας», σύμφωνα με το PTWC.
Παλιρροϊκά κύματα από το σεισμό
Όπως έγινε γνωστό, η σεισμική δόνηση προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά της Νέας Καληδονίας στον Ειρηνικό, σύμφωνα με σεισμολόγους.
Οι αρχές της Νέας Καληδονίας κάλεσαν τον πληθυσμό να μεταβεί σε ασφαλείς τοποθεσίες μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι που εξέδωσε νωρίτερα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC).
- Δεντροφυτεύσεις και αστικές αναπλάσεις από τον Δήμο Πειραιά
- Οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής της Super League – Βεργέτης στο Ολυμπιακός-ΑΕΛ
- Καλαμαριά: Νέα προθεσμία πήρε ο 19χρονος που φέρεται να ήταν παρών στη δολοφονία του 20χρονου Κλεομένη
- Φωτιά και θειάφι – Εξωπλανήτης νέας κατηγορίας είναι πραγματική Κόλαση
- Ιράν: Οι ανώτεροι αξιωματούχοι που δολοφονήθηκαν από την αρχή του πολέμου
- Η Τουρκία ανακοίνωσε την ανάπτυξη από το ΝΑΤΟ νέου συστήματος Patriot στο Ιντσιρλίκ



