Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Αρωματική και πεντανόστιμη
Υλικά
Πορτοκάλια χονδρόφλουδα
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Διαλέγετε πορτοκάλια χονδρόφλουδα, τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη, να φύγει το εξωτερικό της φλούδας, τα χαράζετε κατά μήκος σε 5-6 μερίδες, τις αφαιρείτε και τις κρατάτε στην άκρη. Παίρνετε τα πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα όπως μένουν και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε τα από μια σήτα, μετρήστε τον πολτό και υπολογίστε όσο πολτό τόση ζάχαρη. Βάζετε τον πολτό σε μια φαρδιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Κατόπιν βράζετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις φλούδες που έχετε κόψει σε μικρά φετάκια. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη μαρμελάδα. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά τη μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει, τη βάζετε σε βάζα.
- Τζένιφερ Γκάρνερ: Έτοιμη για τη νέα κωμωδία του Netflix «One Attempt Remaining»
- Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Ανατροπή στις ασφαλιστικές εισφορές – Τι αλλάζει από το 2026
- Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων σε ΗΠΑ και Μεξικό ενόψει Μουντιάλ
- Νιώθεις ότι το αφεντικό σου σε παρακολουθεί; Ο «Μεγάλος Αδερφός» πίσω από την οθόνη της δουλειάς
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
