Ιταλία: Επικοινωνία με την κυβέρνηση ζητά ο εγκληματίας που κρατά ομήρους
Ισχυρές αστυνομικές Αρχές έχουν περικυκλώσει το κτίριο
Ο Φραντσέσκο Αμάτο, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας, εισέβαλε σήμερα το πρωί σε ταχυδρομείο της πόλης της βόρειας Ιταλίας Ρέτζιο Εμίλια και κρατά ομήρους τους τέσσερις υπαλλήλους. Νωρίτερα, επέτρεψε στους πελάτες να απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.
Ο Αμάτο, ο οποίος φέρει μαχαίρι, αρχικά απελευθέρωσε τους πελάτες του ταχυδρομείου και στην συνέχεια μια ταμία, η οποία αισθάνθηκε άσχημα. Αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους τέσσερις υπαλλήλους.
Ο Φραντσέσκο Αμάτο είναι 55 ετών, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας Ντράγκετα και πριν λίγες ημέρες καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, προσωρινά της σύλληψης και να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζούσε.
Οι υπεύθυνοι των καραμπινιέρων ελπίζουν να τον πείσουν να παραδοθεί, αλλά στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων για να επέμβουν, αν κριθεί αναγκαίο, με ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.
- Ο Τιμοτέ Σαλαμέ δεν κοιμάται και ξυπνάει με τη σκέψη του να κερδίσει Όσκαρ, ενώ ο κόσμος καίγεται
- Μετά από μήνες αβεβαιότητας, η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το 2026
- Με το «βλέμμα» στην κορυφή ο Ολυμπιακός
- Δολοφονία στη Νέα Πέραμο: Τα αναπάντητα ερωτήματα της απαγωγής και εκτέλεσης του 27χρονου
- ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για Κωνσταντέλια, θεραπεία ο Ιβανούσετς
- Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς προκηρύσσει τις πρώτες εκλογές του κοινοβουλίου της ΟΑΠ







