Τουσκ: Τα Σκόπια είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να πάρουν την θέση που τους αξίζει
Την εξασφάλιση των 80 ψήφων που χρειαζόταν ο Ζόραν Ζαέφ για να περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση «χαιρέτησε» με ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ
Την εξασφάλιση των 80 ψήφων που χρειαζόταν ο Ζόραν Ζαέφ για να περάσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση «χαιρέτησε» με ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Με μήνυμα του, στη γλώσσα της ΠΓΔΜ, ο Ν. Τουσκ ανάφερε ότι μετά την εξασφάλιση των 80 ψήφων «τα Σκόπια είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να πάρουν την θέση που τους αξίζει στην διατλαντική κοινότητα».
Για «μεγάλη ημέρα» έκανε λόγο και ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.
Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει:
Μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατία στα Σκόπια. Συγχαίρω όλους όσοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ευρωπαϊκό δρόμο. Αναμένω να γίνει απολύτως σεβαστή η ελεύθερη επιλογή όλων των βουλευτών, ειδικότερα εκείνων που απόψε διέβησαν τον Ρουβίκωνα. Χρειαζόμαστε πολιτική ικανότητα, όχι κομματικά παιχνίδια.
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
