Βασόρα: Τους 110.000 έφτασε ο αριθμός των δηλητηριάσεων από μολυσμένο νερό
Μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα, του Μέχντι Ταμίμι
Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι υπέστησαν δηλητηριάσεις από μολυσμένο νερό στην επαρχία της Βασόρας του Ιράκ έχει φθάσει τους 111.000, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα, του Μέχντι Ταμίμι.
Τον Αύγουστο, μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 17.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία διότι το — υποτίθεται πόσιμο — νερό που διανέμεται από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης είναι στην πραγματικότητα μολυσμένο.
Ο Ταμίμι προέτρεψε την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές της Βασόρας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το πρόβλημα και να λάβουν μέτρα επειγόντως, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Σουμάρια.
Στις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Βασόρα τον Ιούλιο, πριν επεκταθούν σε όλο τον νότο, η εξεύρεση λύσης στην κρίση της ύδρευσης ήταν ένα από τα κεντρικά αιτήματα των πολιτών, μαζί με την αντιμετώπιση της ανεργίας και των συνεχών διακοπών της ηλεκτροδότησης.
- The Wire: Πέθανε στα 71 του ο «διεφθαρμένος γερουσιαστής» Αϊζάια Γουίτλοκ ο νεότερος
- Νότιο Σουδάν: Πετρελαϊκό κοίτασμα-κλειδί επανεκκινεί τις δραστηριότητές του
- Αργεντινή: Η υπηρεσία αναπηρίας «πληρώνει» τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της αδελφής του Μιλέι
- Κεντάκι: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε χημικά
- Φως στο Τούνελ: Οι θεωρίες του γιου της Ελένης Παπαδοπούλου για τη φονική πυρκαγιά
- Φως στο Τούνελ: «Πουλούσε το σπίτι χωρίς να του ανήκει» – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου
