Αναχώρησαν για οικογενειακή επανένωση στη Γερμανία οι πρώτοι πρόσφυγες
Αναχώρησαν από την Αθήνα οι πρώτοι 177 πρόσφυγες, που πρόκειται να επανενωθούν με τις οικογένειες τους στη Γερμανία, στο πλαίσιο της διοικητικής διευθέτησης μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας
Αναχώρησαν από την Αθήνα οι πρώτοι 177 πρόσφυγες , που πρόκειται να επανενωθούν με τις οικογένειες τους στη Γερμανία, στο πλαίσιο της διοικητικής διευθέτησης μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας. Η συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας προβλέπει την ολοκλήρωση των οικογενειακών επανενώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί από τη Γερμανία.
Οι 177 πρόσφυγες που αναχώρησαν από τη χώρα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ και ταξίδεψαν με ειδική πτήση από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη Γερμανία.
Θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες πτήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του χρόνου είχαν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις όσον αφορά την επανένωση των οικογενειών, από την πλευρά της Γερμανίας.
Οι ελληνικές αρχές είχαν καταθέσει αιτήσεις για συνολικά 870 πρόσφυγες προκειμένου να τους επιτραπεί να έρθουν σε συγγενείς τους στη Γερμανία, ωστόσο η αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων όμως απέρριψε 582 περιπτώσεις.
Οι απορρίψεις αυτές οφείλονταν επι το πλείστον σε γραφειοκρατικούς λόγους, καθώς συχνά η αρμόδια υπηρεσία απορρίπτει αιτήσεις επειδή λείπουν οι μεταφράσεις εγγράφων που πιστοποιούν τις συγγενικές σχέσεις με τα άτομα που διαμένουν ήδη στη Γερμανία.
Ωστόσο, η Αριστερά στη Γερμανία κατήγγειλε ότι βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου δεν επιτρέπεται να ζητούνται αυτές οι μεταφράσεις και γι΄ αυτό το έκανε λόγο για σκάνδαλο.
- Μεξικό: Σοκαριστικό τροχαίο – Αυτοκίνητο χτυπά γυναίκα και την εκτοξεύει μέτρα μακριά
- Προκρίθηκε στους «16» της Ντόχα η Σάκκαρη
- Κικίλιας: «138 νέα οχήματα για το Λιμενικό, παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο ευχρηστίας και αξιοπιστίας»
- Πώς ο εγκέφαλος επιδεινώνει τις βλάβες μετά το έμφραγμα – Ελπίδα για νέες θεραπείες
- Η γη της ελιάς: Ένταση και ανατροπές
- The day after



