Hurriyet: Ραντάρ που θα ελέγχουν όλο το Αιγαίο στήνει η Τουρκία
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στήθηκαν ήδη 11 παρατηρητήρια στις δυτικές ακτές της Τουρκίας στο πλαίσιο του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης με σύστημα ραντάρ
Με ραντάρ θα ελέγχει επί 24 ώρες το 24ωρο το Αιγαίο η Τουρκία με στόχο «να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο».
Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Ανεπισήμως όμως τα ραντάρ αυτά θα ελέγχουν κάθε κίνηση στο Αιγαίο. Αναμένεται ελληνική απάντηση στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στήθηκαν ήδη 11 παρατηρητήρια στις δυτικές ακτές της Τουρκίας στο πλαίσιο του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης με σύστημα ραντάρ.
Η πρώτη φάση του σχεδίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, καλύπτει την περιοχή από τη θάλασσα του Μαρμαρά μέχρι τη Ντάτσα, απέναντι από τη Σύμη και θα τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ραντάρ θα ελέγχουν τις κινήσεις πλοίων που θεωρούνται ύποπτες.
Αν για παράδειγμα δύο πλοία έρθουν πολύ κοντά, θα θεωρείται ύποπτο και η εικόνα θα καταγράφεται και θα αποστέλλεται αυτόματα στην Άγκυρα όπου θα βρίσκεται το επιχειρησιακό κέντρο.
Στη συνέχεια τα δεδομένα θα στέλνονται για εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες και αν διαπιστώνεται δραστηριότητα παράνομης μετανάστευσης θα παρεμβαίνει αμέσως το λιμενικό.
- Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν «σύντομα» με ή χωρίς το Ιράν
- Η Κολομβία ανταποδίδει τους τελωνειακούς δασμούς 100% στον Ισημερινό
- Βαθμολογία Euroleague: Νίκησαν Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας, έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός
- Euroleague: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής – Ολα τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- Κυκλοφόρησαν τα πρώτα σχέδια της «Αψίδας του Τραμπ» ή αλλιώς «Αψίδα της Ανεξαρτησίας»
- Άουγκσμπουργκ – Χόφενχαϊμ 2-2: Ματσάρα χωρίς νικητή
