ΔΕΘ: Αυτό είναι το «Ασημένιο Βέλος»
Το τρένο επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS) για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 3,5 ώρες
To πρώτο του ταξίδι, κάνοντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κατερίνη, πραγματοποίησε το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS) για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 3,5 ώρες.
Το τρένο έφτασε στη Θεσσαλονίκη τέλη Αυγούστου και παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Μόλις ολοκληρωθούν το 2019 τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας ECTS, σηματοδότηση εντός και εκτός συρμού, τηλεδιοίκηση κ.λ.π., το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα γίνεται στον πολυαναμενόμενο χρόνο των 3 ωρών και 20 λεπτών.
Μετά τη Διεθνή Έκθεση, θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μπει μόνιμα στις ελληνικές ράγες.

- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442