Μάτι: Έλληνες υπήκοοι οι τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωζαν πολίτες
Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι
Ελληνική υπηκοότητα αποκτούν οι τρεις μετανάστες ψαράδες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας, «σε όλη τη διάρκεια της νύχτας που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφησαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με έλληνες συναδέλφους τους».
Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των ψαράδων, σημειώνοντας πως «οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε».
Ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia
- Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-1: Στην κορυφή η «Βασίλισσα» και περιμένει…
