Μάτι: Έλληνες υπήκοοι οι τρεις μετανάστες ψαράδες που έσωζαν πολίτες
Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι
Ελληνική υπηκοότητα αποκτούν οι τρεις μετανάστες ψαράδες, οι οποίοι, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας, «σε όλη τη διάρκεια της νύχτας που η πύρινη λαίλαπα σάρωνε το Μάτι, αψήφησαν τον κίνδυνο και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους μαζί με έλληνες συναδέλφους τους».
Τη σχετική εντολή έδωσε στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μάτι.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αυτοθυσία των ψαράδων, σημειώνοντας πως «οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε».
Ο κ. Χαρίτσης ήδη συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες.
- Δεύτερο γκολ απ’ τον Ελ Κααμπί και 2-0 ο Ολυμπιακός (vids)
- Φανταστικό γκολ του Ελ Κααμπί με ανάποδο «ψαλίδι» (1-0, vid)
- Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 78-66: Με εξαιρετική εμφάνιση από τη Χριστινάκη
- Καιρός: Αντικυκλώνας απλώνει την προστατευτική του «ομπρέλα» σταματώντας τις βροχές, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- ΝΟ Ρεθύμνου – Ολυμπιακός 8-29: Κυρίαρχες οι «ερυθρόλευκες» στην Κρήτη
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα

