Στο 60% αύξησε τα επιτόκια η Αργεντινή, μετά τη βουτιά του πέσο
Την εκτόξευση του επιτοκίου στο 60% αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής μετά τη βουτιά του πέσο, υπακούοντας στις επιταγές του ΔΝΤ
Στο 60% από 45% αναγκάστηκε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη βουτιά του νομίσματος και υπακούοντας στις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για αυστηρότερη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, όπως αναφέρει το Reuters.
Το πέσο υποχώρησε μέσα σε δύο ημέρες 15,6%, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ, φθάνοντας τα 39 πέσο ανά δολάριο. Πλέον το πέσο είναι το νόμισμα με την χειρότερη επίδοση φέτος με υποτίμηση πάνω από 50% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Η εκτόξευση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα έρχονται μετά το αίτημα του προέδρου της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι προς το ΔΝΤ να επιταχύνει την εκταμίευση κάποιων κονδυλίων από το πακέτο διάσωσης των 50 δισ. δολαρίων, κάτι που το ΔΝΤ εξετάζει θετικά, όπως ανακοίνωσε η γενική διευθύντριά του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Διαβάστε επίσης:
- Το νέο HELLO! είναι αφιερωμένο στον έρωτα
- Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως 13 Φεβρουαρίου
- «Σταχτοπούτα με κουμπιά για μάτια» – Η παραβίαση της συμφωνίας και το αίτημα για αφαίρεση της μουσικής στο Melania
- Διευκρινίσεις Παπαθανάση και Κεραμέως για τα προγράμματα κατάρτισης
- Τα υγιή δόντια του σκύλου τον προστατεύουν από οδοντικές παθήσεις
- Δύο χρονιά Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό: Σαν σήμερα ξεκίνησε η εποχή που γράφει Ιστορία










