Η συμβολή του τζίντζερ στο αδυνάτισμα
Το τζίντζερ από μόνο του δεν μπορεί φυσικά να κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους, αλλά συνδυαστικά με μια ισορροπημένη διατροφή και συχνή άσκηση μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμά σας.
Δεν είναι μυστικό πως ό,τι βάζετε στο πιάτο σας παίζει έναν κεντρικό ρόλο στην απώλεια βάρους.
Ωστόσο, αυτά που φυλάσσετε στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά σας μπορούν να αποδειχτούν εξίσου σημαντικά.
Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμούν την πείνα και επιταχύνουν την καύση λίπους και το αδυνάτισμα.
Ένα από τα μπαχαρικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος είναι η πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ.
Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό το οποίο προκύπτει από το ρίζωμα του φυτού Zingiber officinale (Ζιγγίβερις η φαρμακευτική).
Συχνά χρησιμοποιείται στα γιατροσόφια ως φυσική θεραπεία για μια σειρά ασθενειών, με πολλούς ερευνητές να υποστηρίζουν ότι το τζίντζερ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ έδειξε ότι σε έρευνα 14 ατόμων η χορήγηση τζίντζερ βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν βάρος και να μειώσουν το κοιλιακό λίπος.
Άλλη έρευνα κατέληξε επίσης ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κιλών επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και την καύση λίπους, ενώ παράλληλα μειώνει την απορρόφηση λίπους και την όρεξη για φαγητό.
Το τζίντζερ από μόνο του δεν μπορεί φυσικά να κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους, αλλά συνδυαστικά με μια ισορροπημένη διατροφή και συχνή άσκηση μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμά σας.
Ένας καλός τρόπος να επωφεληθείτε από τις αδυνατιστικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι το να καταναλώσετε τσάι με τζίντζερ.
Θα χρειαστείτε μία πιπερόριζα, 250 ml νερό και λίγο μέλι. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα την πιπερόριζα και αφήστε τη βυθισμένη για πέντε περίπου λεπτά. Σουρώστε και απολαύστε, προσθέτοντας λίγο μέλι αν επιθυμείτε.
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο


