Αχτσιόγλου: Τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή
Η υπουργός Εργασίας μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL
«Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL.
Η υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι η βασική αιτία της ελληνικής κρίσης χρέους ήταν ο συνδυασμός της διεθνούς κρίσης με την παθογένεια του ελληνικού οικονομικού σχηματισμού και υποστηρίζει ότι τόσο κατά την αφετηρία του σχεδίου διάσωσης, όπου κύριος στόχος ήταν η διάσωση των ξένων τραπεζών, όσο και η υλοποίηση της γνωστής συνταγής του ΔΝΤ για εσωτερική υποτίμηση, η «θεραπεία» που ακολουθήθηκε ήταν σε μεγάλο βαθμό εσφαλμένη.
«Οι συνέπειες ήταν τραγικές, το χρέος εκτοξεύθηκε στα 300 δισ. και η ανεργία στο 28%» υπενθυμίζει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει ότι, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, τα δεδομένα άλλαξαν. «Πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, νομοθετώντας αλλαγές υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» διευκρινίζει η υπουργός Εργασίας.
«Έχουμε ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ και τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι η ανεργία έχει μειωθεί κατά επτά μονάδες, κάτω από το 20% και, μετά από μία δεκαετία, στην Ελλάδα σημειώνεται ξανά ανάπτυξη της οικονομίας.
Τέλος, αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει: «επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αξιοποιώντας κάθε χώρο, για να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική» και προσθέτει ότι, «αν αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες, μόνο τότε θα καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το παρελθόν, αλλά να σκεφτόμαστε με δημιουργικούς τρόπους το μέλλον».
- Πώς μεταδίδεται η γρίπη – Το πείραμα με άρρωστους και υγιείς ενήλικες στον ίδιο χώρο
- Δένδιας: Δεν θα κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ του ’80 γιατί πλησιάζουν εκλογές
- Πλήρωμα της NASA επιστρέφει επειγόντως από τον ISS λόγω «σοβαρού ιατρικού προβλήματος»
- Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή του Μήτογλου στη Σαμπντόρια
- Λυμπερόπουλος: «Συσσωρευμένα και προαναγγελθέντα τα προβλήματα» που οδηγούν σε νέες απεργίες τα ταξί
- Τσιάρας: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες των αγροτών (και) για το ρεύμα






