
Mεγάλη πυρκαγιά στην Πορτογαλία – Μάχη με τις φλόγες από τους πυροσβέστες
Στο σημείο επιχειρούν 400 πυροσβέστες
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην Πορτογαλία στην τουριστική περιοχή Μοντσίκε, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Στο σημείο επιχειρούν 400 πυροσβέστες με τη συνδρομή, 121 πυροσβεστικών οχημάτων και 9 πυροσβεστικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων ενώ οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση κατοίκων.
Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού «απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους» με τη βοήθεια των αρχών, προκειμένου να «αποφευχθεί το ενδεχόμενο πανικού», ωστόσο η ζωή τους δεν απειλήθηκε, όπως έγινε γνωστό από το κέντρο διοίκησης των επιχειρήσεων διάσωσης του Φάρο.
Οι φλόγες εξαπλώνονται σε δύο μέτωπα σε μια ζώνη δύσκολα προσβάσιμη, ενώ πυροδοτούνται από τον άνεμο. Οι αρχές ότι η επιχείρηση κατάσβεσης «εξελίσσεται ευνοϊκά».
Η φωτιά εκδηλώθηκε στα περίχωρα του Μοντσίκε, στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Αλγκάρβε, στη νότια Πορτογαλία.
Με την Πορτογαλία σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού από την Τετάρτη για το ενδεχόμενο πυρκαγιών, έως σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες με περίπου 15 εναέρια μέσα επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο εστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας
- Τρεις ασκήσεις που τα βάζουν με την κακή στάση σώματος
- ΕΦΚΑ: Τρία πακέτα αναδρομικών σε συνταξιούχους – Τα ποσά, οι δικαιούχοι και οι πληρωμές
- Συνταγή: Σολομός με noodles και λαχανικά
- Απολογείται σήμερα ο 89χρονος για τις δύο επιθέσεις – Βαρύ το κατηγορητήριο
- Axios: H CENTCOM θα παρουσιάσει στον Τραμπ σχέδιο για σύντομο και ισχυρό πλήγμα κατά του Ιράν
- Πρωινό: Εννέα τροφές για ενέργεια όλη τη μέρα



