Ο καλλιτέχνης από την Κορέα Do Ho Suh αναφέρει τα διάφορα μέρη που έχει ζήσει και δούλεψε με αυτή την πολύχρωμη εγκατάσταση στη Victoria Miro Gallery του Λονδίνου, η οποία διερευνά ιδέες για την ταυτότητα και τη μετανάστευση.

Η έκθεση «Passage» παρουσιάζει τη φυσική μορφή της ιδέας της ζωής του Suh ως ταξίδι – η τοποθέτησή του σχεδιάζεται ως μια ακολουθία διαδρόμων που αντιπροσωπεύουν το καθένα διαφορετικό τόπο που έχει καταλάβει.

«Βλέπω τη ζωή ως ένα πέρασμα, χωρίς σταθερή αρχή ή προορισμό», δήλωσε ο Σου. «Έχουμε την τάση να εστιάζουμε συνεχώς στον προορισμό και να ξεχνάμε τους εσωτερικούς χώρους».

Το κύριο μέρος της έκθεσης είναι μια δομή κλίμακας ένα προς ένα που κατασκευάζεται από πίνακες με πολύχρωμο ημιδιαφανές ύφασμα, με το όνομα Hub. Κάθε τμήμα αναφέρεται σε διαφορετικό τόπο που έζησε και δούλεψε ο καλλιτέχνης, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού του σπιτιού στη Νότια Κορέα, καθώς και διαφόρων διαμερισμάτων και στούντιο από τότε.Η έκθεση εισάγει επίσης τη νέα διαδικασία της Suh, στην οποία οι αρχιτεκτονικές της δομές συμπιέζονται σε μεγάλης κλίμακας δισδιάστατα κομμάτια. Χρησιμοποιώντας ιστό ζελατίνης, τα έργα είναι ραμμένα μαζί. Αλλά μόλις βυθιστεί σε νερό, η ζελατίνη διαλύεται και ασφαλίζεται με το χαρτί για να αφήσει μια εικόνα όπου τα νήματα εμφανίζονται ως πλαίσιο της φόρμας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr