Η πρώτη έκπληξη ήρθε όταν ανακοινώθηκε πως ο Ricardo Tisci θα είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Burberry. Ο ανατρεπτικός σχεδιαστής πήρε τα ηνία του οίκου από τον Μάρτιο και περιμέναμε με ανυπομονησία τα πρώτα του σχέδια.  Η δεύτερη έκπληξη ήρθε αυτήν την εβδομάδα από το Instagram, όταν ανακοινώθηκε με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, πως η Vivienne Westwood θα συνεργαστεί μαζί του σε μια συνεργασία που σίγουρα θα θέσει νέους κανόνες στο στιλ.

Η γιαγιά του πανκ μαζί με τον βραβευμένο Ιταλό σχεδιαστή θα δημιουργήσουν μαζί μια μικρή κολεξιόν, βασισμένη στο αρχείο του οίκου Burberry και την πολιτιστική κληρονομιά του. Μέρος των εσόδων θα διοχετευτούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Cool Earth, για την σωτηρία των δασών.

«Η Vivienne Westwood ήταν μία από τις πρώτες σχεδιαστές που με έκαναν να ονειρευτώ να γίνω ο ίδιος σχεδιαστής και όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά στο Burberry, ήξερα ότι θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να την πλησιάσω για να δημιουργήσουμε κάτι. Είναι επαναστάτρια, πανκ και ασυναγώνιστη στην μοναδική εκπροσώπηση του βρετανικού στυλ, η οποία έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς, είμαι τόσο υπερήφανος για αυτό που θα δημιουργήσουμε μαζί », ανέφερε ο Tisci.

O σύζυγος της Westwood, Andreas Kronthaler, που σχεδιάζει επί του παρόντος τη βασική συλλογή Vivienne Westwood, συμμετέχει επίσης στη διαδικασία σχεδιασμού αυτής της συνεργασίας. Εμφανίζεται μαζί με την Dame Vivienne Westwood και τον Riccardo Tisci στις φωτογραφίες που αναγγέλλουν την ειδική συνεργασία.


Η συνεργασία «Burberry x Vivienne Westwood» πρόκειται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018, τρεις μήνες μετά την είσοδο της Tisci στον οίκο. Η συνεργασία αυτή υπόσχεται να σπάσει ταμεία και σίγουρα θα συζητηθεί όσο καμιά.