Είχαμε συνηθίσει να τις βλέπουμε μόνο στην παραλία. Κάποιες φορές μόνο ως τουριστικές τσάντες σουβενίρ στις χώρες που επισκεπτόμασταν. Τώρα οι διάφανες τσάντες έχουν έρθει στην καθημερινότητά μας και τις βρίσκουμε σε όλα τα μεγέθη. Από πολύ μικρή για το βράδυ, μέχρι τεράστια για τη θάλασσα αλλά και μεσαίου μεγέθους για την καλοκαιρινή σας βόλτα.

Η νέα τάση σας βάζει σε τάξη, καθώς το χάος που επικρατούσε άλλοτε στις γυναικείες τσάντες, εδώ δε μπορεί να συνεχιστεί.

Καθώς το περιεχόμενό τους είναι σε κοινή θέα και βγαίνουν όλα στη φόρα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές και οργανωμένες και να βάλετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε μία σειρά, έτσι ώστε όσοι βλέπουν το εσωτερικό τους να καταλάβουν ότι είστε μία γυναίκα τακτική και στην τσάντα αλλά και στην προσωπική της ζωή.

Οι λεγόμενες  «transparent totes» πρωταγωνίστησαν στις συλλογές των Chanel, Louis Vuitton, Prada αλλά ακολούθησαν φυσικά και άλλοι.

Στο δρόμο, στα μαγαζιά, σε επιδείξεις οι διαφανείς τσάντες φιγουράνουν παντού, «εκθέτοντας» τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις μας.

Ένα έξυπνο τρικ αν δεν επιθυμείτε να βγαίνουν όλα στη φόρα, είναι να προσθέσετε τσαντάκι στο τσαντάκι, δηλαδή μία μονόχρωμη τσάντα πουγκί μέσα στην transparent, για να συνεχίσετε να κρατάτε τη ζωή σας κρυφή.

Αν πάλι είστε τρομερά εξωστρεφής και θέλετε να δείξετε στους άλλους τι κουβαλάτε καθημερινά, επιλέξτε ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά, καλλυντικά, μία φωτογραφική μηχανή για να δείξετε ότι έχετε και καλλιτεχνικές τάσεις και γιατί όχι και περιοδικά. Έτσι όπως θα έκανε κάθε σωστή fashionista.