Ισπανία: 408 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο
Η ισπανική οδός, η οποία περνά από το Μαρόκο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους μετανάστες που αποφεύγουν τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος
Οι ισπανικές υπηρεσίες θαλάσσιας διάσωσης ανακοίνωσαν πως αυτό το Σαββατοκύριακο διέσωσαν 408 μετανάστες που επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο ξεκινώντας από τη βόρεια Αφρική.
Τα πλοία διάσωσης περισυνέλεξαν σήμερα, Κυριακή, 115 μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να διαπλεύσουν το στενό του Γιβραλτάρ επιβαίνοντας σε πέντε μικρά σκάφη.
Χθες, Σάββατο, είχαν διασώσει 293 που επιχειρούσαν τον διάπλου με εννέα πλεούμενα.
Οι υπηρεσίες διάσωσης αναζητούν άλλα τρία πλεούμενα στα οποία επέβαινε «σημαντικός αριθμός μεταναστών» στη θάλασσα του Αλμποράν, ανατολικά του στενού του Γιβραλτάρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος.
Η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία και την Ελλάδα.
Η ισπανική οδός, η οποία περνά από το Μαρόκο, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους μετανάστες που αποφεύγουν τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότεροι από 22.400 άνθρωποι έφθασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης το 2017.
Διακόσιοι είκοσι τρεις έχασαν τη ζωή τους.
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία για αυξήσεις και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού – Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του
- Γιαμάλ: Τα… έσπασε στη φιέστα της Μπαρτσελόνα με σημαία Παλαιστίνης και «μήνυμα» κατά της Ρεάλ (vids)
- Ροντ Στιούαρτ στον βασιλιά Κάρολο: Συγχαρητήρια που βάλατε το καθαρματάκι στη θέση του στην Αμερική
- Τα αμαρτήματα του Στάρμερ που παρέδωσαν τη Βρετανία στον Φάρατζ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΖ’)




