Μειωμένη στρατιωτική θητεία για συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε τροπολογία με την οποία οι γιοι και αδελφοί θυμάτων τρομοκρατίας θα κάνουν τρίμηνη στρατιωτική θητεία
Τροπολογία για μειωμένη θητεία σε όλους τους γιους και αδελφούς των προσώπων που απεβίωσαν ή τραυματίστηκαν εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία που προβλέπει τρίμηνη στρατιωτική θητεία στους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Τροποποίηση του ν.3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και άλλες διατάξεις» και υπερψηφίσθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η συγκεκριμένη ρύθμιση υπαγορεύεται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας και ηθικής συμπαράστασης υπό το πρίσμα της μέριμνας που οφείλει να επιδεικνύει η Πολιτεία προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Παράλληλα, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, λήφθηκε υπόψη ο ιδιαίτερα μικρός αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να υπαχθούν στη διάταξη αυτή.
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια



