Πολλοί ποδοσφαιριστές δελεάζονται από τα πετροδόλαρα και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των αραβικών ομάδων, αλλά αρκετοί εξ αυτών αδυνατούν να προσαρμοστούν. Ο Μάρκους Μπεργκ πάντως κατέφερε στην πρώτη του σεζόν στην Αλ Αΐν να πετύχει ατομικό ρεκόρ παραγωγικότητας!

Σε 31 αγώνες σε τρεις διοργανώσεις σημείωσε 33 γκολ! Δηλαδή πάνω από ένα ανά παιχνίδι. Αν συνυπολογιστούν και οι εμφανίσεις του με την Εθνική Σουηδίας τη σεζόν 2017-18 (6 τέρματα σε 8 αναμετρήσεις με τα 4 να επιτυγχάνονται κόντρα στο Λουξεμβούργο), τότε ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού μετράει 39 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές. Και έχει μπροστά του και την πρόκληση του Μουντιάλ.

Σημειωτέον ο Μπεργκ πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την Αλ Αΐν. Αυτός ο τίτλος είναι ο τρίτος σε συλλογικό επίπεδο στην καριέρα του, μετά το κύπελλο Ελλάδας το 2014 με τον Παναθηναϊκό (πέτυχε χατ τρικ στο 4-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ στον τελικό) και το πρωτάθλημα Σουηδίας με τη Γκέτεμποργκ το 2007.

Παραγωγικότατη ήταν βέβαια και η περσινή περίοδος για τον Σουηδό που βαδίζει προς τα 32α γενέθλια του (17 Αυγούστου). Το 2016-17 είχε συνολικά 33 γκολ σε 50 αγώνες. Στην ελληνική Super League σημείωσε 24 γκολ (τα 2 στα πλέι οφ) σε 30 συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στο κύπελλο 3 τέρματα σε 7 αναμετρήσεις, στο Γιουρόπα Λιγκ 4 γκολ σε 7 παιχνίδια και με την Εθνική 2 τέρματα σε 6 εμφανίσεις.

Δηλαδή στις δύο τελευταίες σεζόν (αφότου δηλαδή 30αρισε) καταγράφει στο ενεργητικό του 89 αγώνες και 72 γκολ! Αναδείχτηκε δε και τοπ σκόρερ σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα.

Ο Μπεργκ το 2017-18

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ                      ΑΓΩΝΕΣ        ΓΚΟΛ

Πρωτάθλημα                           21                    25

Κύπελλο                                 2                      1

Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ       8                      7

Εθνική Σουηδίας                     8                      6

ΣΥΝΟΛΟ                               39                    39

*Στο πρωτάθλημα πιστώθηκε και 11 ασίστ