Ιταλία: Μεταλλικές μπάρες για την αποφυγή συνωστισμού από τουρίστες
Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».
Τοποθετήθηκαν χθες οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας. Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».
Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.
Οι μπάρες είναι πιθανό να τεθούν σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες – αμέσως πριν και κατά την διάρκεια της Πρωτομαγιάς – όταν στη Γαληνοτάτη αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες τουρίστες. Ο δήμος θα ενημερώνει για τις σχετικές του αποφάσεις, χρησιμοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι κάτοικοι της πανέμορφης αυτής πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας.
- Προβληματισμός σε Αθήνα, ΕΕ για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ – Αποδέχτηκε την πρόσκληση ο Νετανιάχου που έχει αιματοκυλίσει τη Γάζα
- Βουλή: Με αντιδράσεις η συζήτηση για τη συγκρότηση της διακομματικής για το αγροτικό
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε πρόταση στη συζήτηση για διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα
- O Ροντινέι έγινε… viral: Τραγουδάει το «Μα δεν τελειώσαμε» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού (vid)
- Η ΑΙ μπορεί να γίνει φούσκα κερδοσκοπίας, λέει το αφεντικό της Microsoft
- Σέρρες: Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που σκότωσε τον 17χρονο





