
ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Δαμασκός σχεδιάζει νέα χημική επίθεση
Το Πεντάγωνο προειδοποίησε τη Δαμασκό ότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι «την παρακολουθούμε και θα έχουμε τη δυνατότητα να την πλήξουμε ξανά, εφόσον χρειαστεί»
«Περιορισμένη» ικανότητα να εξαπολύσει επιθέσεις με χημικά στο μέλλον διατηρεί η Συρία, μολονότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση σχεδιάζει μια τέτοια ενέργεια, εκτιμά το Πεντάγωνο.
«Πράγματι διατηρούν κάποια υπολείμματα (χημικών όπλων). Πιθανότατα είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, σε διάφορες τοποθεσίες» υποστήριξε ο διευθυντής του γενικού επιτελείου, αντιστράτηγος Κένεθ Μακένζι.
«Θα έχουν την ικανότητα να εξαπολύσουν περιορισμένες επιθέσεις στο μέλλον, δεν θα το απέκλεια αυτό» συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Προειδοποίησε, όμως, τη Δαμασκό ότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι «την παρακολουθούμε και θα έχουμε τη δυνατότητα να την πλήξουμε ξανά, εφόσον χρειαστεί».
Διαβάστε επίσης:
Μόσχα: Εντοπίστηκαν δοχεία με χλώριο γερμανικής προέλευσης στη Γούτα
- Αχαρνές: Ανήλικος τραυματίστηκε στο χέρι από χρήση κροτίδας
- Ειρηνικός: 5 νεκροί σε νέες δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοων
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο

