Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού
Το ψαρονέφρι, δηλαδή το μπον φιλέ του χοιρινού, είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα
Υλικά (για 4 άτομα)
4 τεμάχια ψαρονέφρι των 250 γρ. το καθένα
12 βερίκοκα, αποξηραμένα, κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο
1 καρότο, χονδροκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι, χονδροκομμένα
2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
4 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
200 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή έτοιμο σε ζελέ
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κάνουμε μικρές κατά μήκος εγκοπές στο κέντρο κάθε τεμαχίου κρέατος και τα γεμίζουμε με τα βερίκοκα.
Αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τα λαχανικά, το δενδρολίβανο και τα πορτοκάλια και περιχύνουμε με το κρασί και τον ζωμό του κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω το κρέας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα, πετάμε τα λαχανικά και σουρώνουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια συμπυκνωμένη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Κόβουμε σε φέτες το κρέας και το σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]

