
Δύο νέες 48ωρες απεργίες προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Air France
Δέκα συνδικάτα της Air France ανακοίνωσαν, μετά από άκαρπη συνάντηση με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα, ότι θα διευρύνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις
Δέκα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους της Air France ανακοίνωσαν σήμερα, Μ.Τετάρτη, μετά από άκαρπη συνάντηση με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα, ότι θα διευρύνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.
Τα συνδικάτα των πιλότων, του προσωπικού καμπίνας και του προσωπικού εδάφους πραγματοποίησαν ήδη τέσσερις 24ωρες απεργίες, στις 22 Φεβρουαρίου, 23 και 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου, ενώ έχουν προγραμματίσει άλλες τρεις, στις 7, 10 και 11 Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προκηρυχθούν και νέες, 48ωρες αυτή τη φορά, απεργίες, στις 17-18 Απριλίου και 23-24 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι «παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να πετύχουν αύξηση 6%» στους μισθούς για όλους.
Οι απεργίες της 18ης και 23ης-24ης Απριλίου θα συμπέσουν με τις προγραμματισμένες απεργίες στην SNCF, τη δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων.
Η διεύθυνση της Air France, που δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, εκτίμησε τον Φεβρουάριο ότι το κόστος της πρώτης ημέρας της απεργίας ανήλθε στα 26 εκατομμύρια ευρώ αφού ακυρώθηκε το ένα τέταρτο των πτήσεων.
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»



